Elektrische epileren

Elektrische epileren

Elektrische epileren

Elektrische epilatie wordt toegepast bij ongewenste haargroei en wordt toegepast op blonde en grijze haren. Dit zijn haren die niet kunnen worden behandeld door middel van lasertherapie.

Bij elektrische epilatie wordt gebruikgemaakt van gelijkstroom en wisselstroom. Het naaldje dat in het haarzakje wordt ingebracht geeft daar warmte af, waardoor de eiwitten aanwezig in het haarzakje zullen stollen. De voedingsbodem wordt hierdoor vernietigd, waardoor in de haarfollikel geen nieuwe haar meer kan ontstaan.

De behandeling middels elektrische epilatie is niet volledig pijnloos en erg tijdrovend, omdat de haren één voor één behandeld dienen te worden. Meerdere behandelingen zullen nodig zijn, omdat het haar alleen effectief behandeld wordt wanneer het in de juiste fase zit: de groeifase.

Tussen de behandelingen door is het belangrijk dat de haren niet worden geharst of geëpileerd. Wanneer dit wel gebeurt zullen de haarfases worden verstoord.

Na de behandeling zal de huid roodheid vertonen en er kan perifolliculair oedeem aanwezig zijn. Dit houdt in dat er rond de behandelde haarzakjes kleine zwellinkjes te zien kunnen zijn. Dit verdwijnt over het algemeen binnen 24 uur. Afhankelijk van het te behandelen gebied en de hoeveelheid haar kan de behandeling tussen de twee en zes weken worden ingepland. De huidtherapeut zal tijdens de intake een indicatie geven over het aantal behandelingen en de interval daarvan.

Plan vandaag nog een afspraak

Wij helpen je graag verder. Neem vandaag nog contact op voor een behandeling.

Wij helpen je graag verder. Neem vandaag nog contact op voor een behandeling.