Wat houdt huidtherapie in?

Wat houdt huidtherapie in?

Wat houdt huidtherapie in?

Een huidtherapeut is een paramedische specialist in het behandelen van de gezonde, zieke of beschadigde huid. De huidtherapeut heeft hiervoor een 4-jarige HBO opleiding Huidtherapie gevolgd aan de Hogeschool Utrecht of de Haagse Hogeschool.

Huidtherapeuten vallen onder artikel 34 van de wet BIG (Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Het doel van de Wet BIG is het bevorderen en bewaken van de kwaliteit in de gezondheidszorg. In artikel 34 staan de deskundigheidsgebieden en opleidingseisen omschreven. Wie een diploma heeft dat aan de eisen voldoet, heeft recht op het voeren van de beschermde opleidingstitel. Een dergelijke titel geeft aan dat de drager deskundig is op een bepaald terrein van de gezondheidszorg.

De huidtherapeut staat tevens ingeschreven in het kwaliteitsregister van paramedici. Om geregistreerd te kunnen blijven in het kwaliteitsregister van paramedici is het nodig dat de huidtherapeut zichzelf gaat bijscholen en congressen volgt. Ieder vijf jaar is de huidtherapeut verplicht om haar opnieuw te registreren om het beroep huidtherapie te kunnen blijven uitoefenen.

Plan vandaag nog een afspraak

Wij helpen je graag verder. Neem vandaag nog contact op voor een behandeling.

Wij helpen je graag verder. Neem vandaag nog contact op voor een behandeling.