Overbeharing

Overbeharing

Overbeharing

Van overbeharing wordt gesproken als er ongewenste haargroei plaatsvindt. Overbeharing is onder te verdelen in twee soorten, hirsutisme en hypertrichosis.

Hirsutisme

Bij hirsutisme ontstaat er (over)beharing volgens een mannelijk beharingspatroon. Dit houdt in dat bij vrouwen de donshaartjes van de bovenlip, kin, wangen of hals kunnen veranderen in dikkere, donkere haren. Maar er kan ook beharing rond de tepels, op de borst, buik, rug of liesstreek worden gezien. Hirsutisme kan ontstaan door hormonale aandoeningen zoals Polycysteus Ovarium Syndroom (PCOS), waarbij een teveel aan mannelijk hormonen in het lichaam zorgt voor overbeharing.

Hypertrichosis

Bij hypertrichosis ontstaan er dikke, donkere haren op plekken waar van nature al haren aanwezig zijn. Zo kunnen haren op armen en benen langer en dikker worden, alsook haren in het gelaat zoals rond de slapen. Hypertrichosis kan bij mannen en vrouwen voorkomen en ontwikkelt zich rond de puberteit.

Donkere beharing kan worden behandeld door middel van lasertherapie. Blonde of grijze haren worden verwijderd met elektrische epilatie.

Plan vandaag nog een afspraak

Wij helpen je graag verder. Neem vandaag nog contact op voor een behandeling.

Wij helpen je graag verder. Neem vandaag nog contact op voor een behandeling.