Lasertherapie bij schimmelnagels

Lasertherapie bij schimmelnagels

Lasertherapie bij schimmelnagels

Schimmelnagels kunnen een hardnekkig probleem zijn. Ze zijn niet schadelijk maar kunnen wel cosmetisch storend zijn. Bij SkinMedic kunnen schimmelnagels behandeld worden door middel van lasertherapie.

Lasertherapie geeft warmte af aan de nagel. Deze warmte heeft een destructieve werking op de celstructuur van de schimmel, waardoor de schimmel zich niet verder zal ontwikkelen. Hierdoor wordt plaatsgemaakt voor het groeien van een gezonde nagel. De behandeling zorgt ervoor dat alleen de betreffende schimmel wordt behandeld en zo de gezonde nagelriem intact laat. Het eindresultaat zal, door de trage groei van de nagels, zichtbaar zijn na negen tot twaalf maanden.

De behandeling kan als gevoelig worden ervaren, doordat warmte geleidelijk verder oploopt. Na afloop zal de nagel niet pijnlijk of warm meer aanvoelen. Vaak zijn drie tot vijf behandelingen nodig om de schimmel volledig te doden, waarna de gezonde nagel weer zal kunnen groeien. In ernstige gevallen kunnen meerdere behandelingen nodig zijn. De behandeling zal om de vier weken worden ingepland.

Tussen de behandelingen is het belangrijk om bepaalde thuisregels te volgen. Draag elke dag schone sokken en was ze uit op minstens 60⁰C om de aanwezige schimmels te doden.

Plan vandaag nog een afspraak

Wij helpen je graag verder. Neem vandaag nog contact op voor een behandeling.

Wij helpen je graag verder. Neem vandaag nog contact op voor een behandeling.