Elektrocoagulatie

Elektrocoagulatie

Elektrocoagulatie

Elektrocoagulatie is de behandeling die wordt toegepast bij goedaardige huidaanhangsels, zoals steelwratjes (fibromen) en ouderdomswratten (verruca seborrhoica). Daarnaast kan elektrocoagulatie worden toegepast bij de behandeling van couperose (rode vaatjes in de huid).

Fibromen en verruca seborrhoica
Bij elektrocoagulatie wordt gebruikgemaakt van elektriciteit. Een minuscuul naaldje dat wordt verhit aan de punt, wordt regen het fibroom of de ouderdomswrat gehouden net boven de huid, waar het warmte afgeeft. De warmte zorgt voor het verbranden van de goedaardige afwijkingen en daarmee voor het ontstaan van een korstje. Dat korstje valt er na een aantal dagen af en nieuwe huid ontstaat. Bij deze behandeling ontstaat er weinig tot geen littekenweefsel. Na de behandeling is wat roodheid te zien, en zoals genoemd het korstje. Afhankelijk van de ernst van de goedaardige uitstulping kunnen twee tot drie behandelingen nodig zijn. De huidtherapeut zal tijdens de intake een indicatie geven van het aantal behandelingen.

Rosacea, couperose en spider naevi
Rosacea, couperose en spider naevi kunnen ook behandeld worden middels elektrocoagulatie. Bij deze behandeling ontstaat tevens warmte aan de punt van de naald. Het naaldje wordt in het bloedvaatje geprikt en geeft daar de warmte af, die ervoor zorgt dat de eiwitten in het vaatje gaan stollen. Het bloedvat raakt verkleefd waardoor bloed niet meer kan stromen en zo het bloedvat laat verdwijnen. Na de behandeling ontstaat roodheid en vaak een lichte zwelling die één tot twee dagen aan kan houden. Gemiddeld zijn twee tot drie behandelingen nodig, afhankelijk van de ernst van de aanwezige bloedvaatjes.

De aandoening rosacea zal niet verdwenen zijn. Daarom is het erg belangrijk dat factoren die rosacea kunnen triggeren worden vermeden. Het kan zijn dat één keer per (half)jaar een onderhoudsbehandeling nodig is. De huidtherapeut zal tijdens de intake een indicatie geven van het aantal benodigde behandeling.

Plan vandaag nog een afspraak

Wij helpen je graag verder. Neem vandaag nog contact op voor een behandeling.

Wij helpen je graag verder. Neem vandaag nog contact op voor een behandeling.