Lasertherapie bij ontharen

Lasertherapie bij ontharen

Lasertherapie bij ontharen

Bij het behandelen van overbeharing bij mannen en vrouwen heeft een laserbehandeling de voorkeur. Een laserbehandeling kan worden toegepast op gepigmenteerde, normale tot dikke haren. Hoe meer pigment in het haarzaakje aanwezig is, hoe groter de kans op vernietiging van het haarzakje. Heel dunne, blonde of grijze haren kunnen door het ontbreken van pigment niet met laser behandeld worden, maar worden behandeld door middel van elektrische epilatie.

Er zijn drie verschillende fases waarin het haarzakje zich kan bevinden. Alleen de anagene fase (groeifase) zal een positief effect op de behandeling hebben. In het haarzakje zit pigment, oftewel melanine. Het laserapparaat geeft een energiestraal af die wordt geabsorbeerd door het pigment in het haarzakje. Hierdoor ontstaat warmte tot ongeveer 70⁰C. Hierdoor wordt het haarzakje opgewarmd en kan het worden vernietigd. Afhankelijk van de fase van het haarzakje kan er geen nieuw haartje meer geproduceerd worden. Van buitenaf is de haarfase niet te zien, waardoor meerdere behandelingen nodig kunnen zijn voor een optimaal behandelresultaat.

Voorafgaand aan de behandeling vindt een intake plaats, waarbij de haren goed zichtbaar dienen te zijn. Voor aanvang van de eerste behandeling en tijdens de behandelperiode is het van belang de haren niet te verwijderen door middel van epilatie of harsen, om op deze manier de haargroeicyclus niet te beïnvloeden.

Tijdens de behandeling kunnen lichte prikjes te voelen zijn, zoals elastiekjes die op de huid schieten. Daarnaast kan warmte voelbaar zijn. Afhankelijk van de pijngrens die erg persoonlijk is, is de behandeling doorgaans goed te verdragen. Na afloop wordt de huid gekoeld en een zonnebrandcrème met een hoge SPF wordt aangebracht. Roodheid en perifolliculair oedeem (kleine zwellinkjes rondom de haarzakjes) in het behandelde gebied kunnen zichtbaar zijn. Dit neemt doorgaans binnen 24 uur weer af.

Gemiddeld wordt lasertherapie bij overbeharing zes tot acht keer aanbevolen om het gewenste resultaat te bereiken. De behandeling zal met een interval van vier tot zes weken worden ingepland om op deze manier optimaal gebruik te kunnen maken van de actieve groeifase van de haar. Om het resultaat te behouden wordt een jaarlijkse onderhoudsbehandeling aanbevolen.

Plan vandaag nog een afspraak

Wij helpen je graag verder. Neem vandaag nog contact op voor een behandeling.

Wij helpen je graag verder. Neem vandaag nog contact op voor een behandeling.