Verwijzingen & vergoedingen

Verwijzingen & vergoedingen

Verwijzingen & vergoedingen

Huidtherapeuten werken samen met huisartsen en medisch specialisten, zoals dermatologen en plastische chirurgen. De huidtherapeut houdt de arts op de hoogte van de voortgang van de behandeling. Veel van de aangeboden behandelingen komen in aanmerking voor een vergoeding van de zorgverzekeraar. Dit is afhankelijk van de (aanvullende) zorgverzekering, de indicatie en de behandeling.

Sinds 2011 is de huidtherapeut direct toegankelijk voor de cliënt. Het is voor de cliënt niet noodzakelijk om een verwijzing aan te vragen bij de arts of specialist. Zowel met als zonder verwijzing zal er een algemene intake met u worden gehouden wat daarna bestaat uit een uitgebreid screeningsonderzoek. Indien u wel een verwijsbrief nodig heeft zal de huidtherapeut u hier op de hoogte van stellen.

De vergoeding die u eventueel voor uw huidtherapeutische behandeling kunt krijgen hangt samen met verschillende factoren. De belangrijkste is hoe u bent verzekerd, voor de meeste gevallen heeft u een aanvullende verzekering nodig. Daarnaast hangt er vanaf voor welke indicatie u een huidtherapeutische behandeling krijgt. Indien u vragen heeft over de vergoedingen, kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Plan vandaag nog een afspraak

Wij helpen je graag verder. Neem vandaag nog contact op voor een behandeling.

Wij helpen je graag verder. Neem vandaag nog contact op voor een behandeling.